Knowhow

De technologieën

-1-

Geoptimaliseerde ARCHITECTUUR

INFINICOIL

MICHELIN PRESTATIES TOT DE LAATSTE MILIMETER

Een doorlopende staaldraad rondom de band, die tot 400 meter lang kan zijn, maakt de band tijdens de gehele levensduur stabieler. Dankzij het betere uithoudingsvermogen van de band met een hogere laadindex, is de band bestand tegen zwaardere gebruiksomstandigheden en kunt u in alle gemoedsrust rijden.

POWERCOIL

MEER UITHOUDINGSVERMOGEN EN LAGERE ROLWEERSTAND

Een nieuwe generatie robuuste en lichtere staaldraden voor een beter uithoudingsvermogen van het karkas en een lagere rolweerstand.

Nieuwe materialen

CARBION

DE LEVENSDUUR VAN MICHELIN, DAG NA DAG

Een materiaal dat het resultaat is van een innovatief procedé waarbij het mengen van bepaalde loopvlakcomponenten in vloeibare vorm gebeurt. Het materiaal dat hierdoor ontstaat, is homogener en verbetert de kilometerprestaties van de band.

SILICION

MEER SILICA VOOR EEN LAGER BRANDSTOFVERBRUIK.

Door een hoog percentage silica in het loopvlak te verwerken, slaagt Michelin erin de grenzen van de rolweerstand te verleggen, zodat u brandstof kunt besparen zonder de levensduur van uw banden te verkorten.

Profielen die opnieuw worden gegenereerd

REGENION

UITSTEKENDE GRIP, KILOMETER NA KILOMETER

Het loopvlak profiel regenereert zichzelf dankzij de techniek van 3D-metaalprinten. Zo profiteert u van de nodige grip in alle omstandigheden tijdens de volledige levensduur van uw banden. Er verschijnen telkens nieuwe groeven voor een optimale mobiliteit te garanderen.

RFID

A radio frequency identification (RFID) chip is an intelligent, wireless electronic device that can be used to identify unique items according to a standard system in order to store and transfer the corresponding data. Customers can use an RIFD scanner and software available on the market to track their tyre fleet and optimize inventory management.

picto-rfid-02

De fabricage van een MICHELIN-band: een passionerend verhaal!

De fabricagestappen van een vrachtwagenband: